Laman

Gabung dengan Wido



Cari Informasi Penting Lainnya...

Jumat, 17 Mei 2013

Bahasa Jawa dengan Google Translate

Bahasa Jawa dengan Google Translate
Basa Jawa nganggo Google Translate (Bahasa Jawa dengan Google Translate)
Miwiti dina iki (8/5/2013), sampeyan bisa basa ing limang basa anyar kanthi nggunakake Google, salah sijine boso Djowo. Kayata woro pers ditampa merdeka.com (8/5/2013), Google wis nyiyapake limang anyar Varian saka basa ing Google Translate basa Bosnia, Cebuano, Hmong, Jawa, lan uga Marati.

Kanthi Kajaba iku sawijining basa limang Google Translate Google ngarep-arep kanggo jembatan longkangan antarane isi sing kasedhiya online lan internet kedhaftar kemampuan kanggo ngakses informasi kasebut.

Iki ing dhewe iki adhedhasar kasunyatan sing ana isih yuta wong nggunakake macem-macem basa sing saiki wis banget sethitik isi web dunya. Nalika isi maya mayoritas nggunakake Inggris, Cina, Perancis utawa mung Spanyol.

Related limang basa anyar, Google negara sing mung Bosnia ngarsane kang ing ALPHA versi. Iki tegese kanggo wektu kang, kualitas papat liyane kalebu basa Jawa basa ora patiya sampurna. Nanging Google paring prajanji kanggo terus nyoba lan nambah akurasi iki basa.

Kanggo ngakses Google Translate dhewe, sampeyan bisa langsung web https://translate.google.com kang bisa diakses liwat komputer lan Smartphone app karo salah siji Google Chrome utawa Gmail.

Kanggo masa depan, aku uga ngarep-arep yen mengko Google Translate basa Varian bakal dilengkapi nganggo 70 basa.
Itulah hasil terjemahan dari google translate dari berita di merdeka.com. Kami ikut bangga karene bahasa harian kami juga bahasa jawa... selamat buat Orang Jawa :)....


0 komentar: